Knowies | Collect, share & explore

Het gebruikersgemak van een collectie toffe artikelen en content

Verschillende lijstjes, Word-documenten, geeltjes. Zomaar een greep uit het scala van plekken waar je interessante content kunt opslaan. Knowies bedacht hier een oplossing voor en geeft je een plek om dit te bundelen. Naast dat het fijn is om je interessante links terug te vinden, kun je ze ook delen met andere professionals. Een soort zakelijk Pinterest, maar dan beter.

Let’s get visual, visual. I want to get visual!

De visuele identiteit behandelt alle visuele aspecten die bij een merkidentiteit horen. Je geeft vorm aan wie je bent en wat je wilt uitstralen. Een logo krijgt extra kracht als je hier ook de juiste vorm, kleur en typografie bij weet te plaatsen. Voor Knowies zijn we op zoek gegaan naar de herkenning van de kernfunctie van de tool. Hierin speelden iconen zoals de paperclip en de koppeling met de naam een grote rol. Het zorgt voor herkenbaarheid en een eigenzinnigheid die je niet snel ergens anders kunt vinden!

De doelgroep centraal stellen

‘Iedereen’ kent het probleem en Knowies lost het op. Maar wie is ‘iedereen’ en hoe kun je die het beste vinden en helpen. Hoe beter je je doelgroep kent, hoe groter de kans op succes. Samen met Knowies gingen wij op zoek naar deze doelgroepen en vertaalden deze naar concrete persona’s. Zo hadden we het ineens niet meer over ‘iedereen’, maar over Mads, Alwin en Tess.

 

 

 

 

Lekker in de flow zitten

UX gaat om het ontdekken en ontwerpen van de allerbeste flow. En bij zo’n tool als die van Knowies is dat nog belangrijker. Een gebruiker weet binnen een paar seconden of hij het platform handig vindt ja of nee. Onder andere met UX vang je de gebruiker en zorg je voor een optimale flow, zodat diegene met plezier het platform zal gebruiken. Dat begon voor ons bij het opstellen van user stories. We zijn immers bij de doelgroep begonnen en moeten hun wensen gaan vertalen naar concrete uitkomsten. In combinatie met deze omschreven situaties zijn we aan de slag gegaan met mogelijke scenario’s en grafische componenten. Dat samen zorgt voor een retestrak webdesign met een optimale gebruikerservaring. Probeer het hier.

 

De Echte Notaris

De notaris, maar dan de enige echte

BoekestijnKester

Jij je passie, zij hun vak, wij hun website

Copy link
Cookie Instellingen
Privacy overzicht

Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Maar de keuze is natuurlijk aan jou of je deze gegevens met ons wilt delen.