Ajax | Activatie

De aandacht voor Fête des Fleurs gevangen

Geur wordt steeds belangrijker bij de keuze voor een allesreiniger en fabrikanten zetten hier dan ook stevig op in, in een poging om zich te onderscheiden in een behoorlijk utilitair segment. Logisch gevolg: een hoop communicatiegeweld in een klassieke low involvement categorie. Hoe zorg je als Ajax dan dat jouw geur-propositie tóch alle aandacht krijgt?

Druppels van bloemgeuren

Kenmerkend voor de Fête des Fleurs-lijn van Ajax zijn de hoogwaardige, lang waarneembare bloemengeuren. Echte bloemengeuren die, in tegenstelling tot de vele synthetische luchtjes van concurrenten, sinds 2018 volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Om deze vernieuwde propositie met veel nadruk te activeren, daagden wij bezoekers van de Huishoudbeurs uit om zoveel mogelijk druppels op te vangen die rechtstreeks uit een enorme bloem naar beneden vielen, in de spannende beursgame ‘Vang de geur van Fête des Fleurs’.

 

Interactieve game rondom propositie

Om te zorgen dat dit creatieve concept ook daadwerkelijk effectief zou uitpakken, besteedden we veel aandacht aan het perfectioneren van de spel-ervaring. Onder meer door heel wat uurtjes prototyping en testen in een koude loods. Ook legden we veel nadruk op de zichtbaarheid van de game en op een glasheldere narratief: waaróm moeten mensen gekleurde druppels uit een grote bloem opvangen? Zo zorgden we dat beursbezoekers via de game ook daadwerkelijk de nieuwe Fête des Fleurs-propositie zouden ervaren.

 

WUBBE regelde alles

We verzorgden de complete beursdeelname voor Ajax – van strategie en concept tot de realisatie en executie van de game, de beursstand en alle ondersteunende communicatie. Ook zorgden we voor de inzet en aansturing van een presentator, een team verkoopmedewerkers en de complete logistiek.

Na 9 dagen Huishoudbeurs waren er 452 winnaars in de prijzen gevallen. En had Ajax de aandacht van 211.350 bezoekers gevangen.

 

Fleurop

Een moederdagboeket dat precies bij haar past

Verstegen Spices & Sauces

Groente omdat het lekker is (ja echt)

Copy link
Cookie Instellingen
Privacy overzicht

Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Maar de keuze is natuurlijk aan jou of je deze gegevens met ons wilt delen.